Cobot dobývá svět tamponového tisku

14. 12. 2021

Cobot je kolaborativní robot, který se používá pro stále více aplikací. Prostřednictvím kolaborativní spolupráce mezi lidmi a roboty lze provádět velmi efektivní práci, která stále více tvoří základ pro udržení výrobního místa, zejména v zemích s vysokou úrovní mezd.

Cobot přebírá monotónní a opakující se práci, samotný zaměstnanec tak dostává prostor pro práci jinou. Aplikace cobotů kontrastují s tradičními aplikacemi průmyslových robotů, ve kterých jsou roboti izolováni od lidského kontaktu.

Teca-Print ve spolupráci se společností Omron připojili cobota k jednomu z jejich tamponových tiskových strojů řady TPX 301. Celou montáž lze zrealizovat v poměrně krátkém čase a programování pozic je velmi snadné.

Pro zhlédnutí krátkého videa prosím klikněte na tento odkaz.

Cobota lze používat také při různých rychlostech. Např. mód kolaborativní práce nevyžaduje použití speciálních ochranných zařízení. Je zde také možnost takzvané koexistující práce při vyšších rychlostech. V tomto případě je potřeba dodržet určité předpisy pro bezpečnou práci.  

Poznejte cobota jako doplněk lidské práce a využijte možnost hovořit také se svými zákazníky o automatizaci pro konkrétní činnosti. Společnost Teca-Print se specializuje na návrhy a konstrukce systémů na zakázku již téměř 50 let, a je proto naším kompetentním partnerem v požadavcích na automatizaci. Společně se těšíme na mnoho dalších výzev.

Pro další informace nebo v případě dotazů jsme vám k dispozici.

Cobot dobývá svět tamponového tisku

Autor článku: Technologický tým Servis Centra